A DCP (Digital Cinema Package, digitális mozikópia) fájlok gyűjteménye, mely mozgókép, hangok és adatfolyamok tárolására és vetítőhelyre történő szállításra alkalmas. A világ összes mozijában ez a kötelezően elfogadott formátum.

A formátumot a Digital Cinema Initiatives vezette be, hogy digitális mozi tartalmakat tároljon. Ezzel a formátummal tulajdonképpen vissza lehet adni egy 35 mm-es film élményét, sőt, lehet, hogy jobb minőséget kapunk vissza.

A formátum több gigabájtos MXF fájlokból (Material eXchange Format) és index fájlokból áll. A DCP csomagon belül két MXF fájllal találkozhatunk, egyikben a kép, másikban a hang kerül tárolásra, az index fájlokban pedig a film címére, hosszára, tartalmára következtethet a digitális vetítő.

Az MXF fájl JPEG2000 fájlokból áll, melyet egyenként exportálnak ki a kész filmből (minden .j2c fájl egy képkocka). A hang lineáris PCM formátumú.

Cégünk 2010 óta foglalkozik DCP kópiák gyártásával és utómunkájával.

Vállaljuk a DCI szabvány szerinti digitális mozikópiák előállítását rövid határidővel, különféle videoformátumokból, valamint DCP kópiák teljes körű utómunkálatait, DCP forrású anyagok videokonverzióját, DCP-k en- és decryptálását, a kész anyagok sokszorosítását, logisztikáját, terjesztését.

A kereskedelemben kapható szoftverek nem helyettesítik azt a sokéves szakmai tapasztalatot, amellyel cégünk rendelkezik, és ami garancia arra, hogy kópiánk bármely vetítési helyszínen megelelően működjön.

Ha Önnek fontos a kópia vetítési minősége, sok helyen vetítené, nincs tapasztalata, ideje, erőforrása a kópiák előállításához, válasszon minket.

Secured By miniOrange