DCP labor

A DCP (Digital Cinema Package) digitális fájlok gyűjteménye, mely képek, hangok és adatfolyamok tárolására és digitális moziba történő szállításra alkalmas. A Világon, és ezáltal Magyarországon is elfogadott formátum szerint a professzionális filmgyártók ebben a formában szállítják le a moziknak a filmeket.

A formátumot a Digital Cinema Initiatives vezette be, hogy digitális mozi tartalmakat tároljon. Ezzel a formátummal tulajdonképpen vissza lehet adni egy 35 mm-es film élményét, sőt, lehet, hogy jobb minőséget kapunk vissza. A formátum több gigabájtos MXF fájlokból (Material eXchange Format) és index fájlokból áll. A DCP csomagon belül két MXF fájllal találkozhatunk, egyikben a kép, másikban a hang kerül tárolásra, az index fájlokban pedig a film címére, hosszára, tartalmára következtethet a digitális vetítő. Az MXF fájl JPEG2000 fájlokból áll, melyet egyenként exportálnak ki a kész filmből (minden .j2p fájl egy képkocka). Általában 24 képkockát vetít másodpercenként. A hang lineáris PCM formátumú.

Cégünk többéves tapasztalattal rendelkezik digitalis mozikópiák (DCP) gyártásában és utómunkálataiban.

Vállaljuk a DCI szerinti digitális mozikópiák előállítását rövid határidővel, különféle videoformátumokból, valamint DCP kópiák teljes körű utómunkálatait, DCP forrású anyagok videokonverzióját, DCP-k en- és decryptálását, a kész anyagok sokszorosítását, logisztikáját, terjesztését.